Ποδηλασία: Βολικάκης από «χρυσάφι»!

Ο Βολιώτης πρωταθλητής συμμετείχε στο διεθνές γκραν πρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (UCI) που διοργανώθηκε στις 3 και 4 Μαϊου στην πόλη Prostejov της Τσεχίας, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για πρόκριση στα παγκόσμια κύπελλα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 και έφερε το αποτέλεσμα που αναμενόταν από την αρχή της χρονιάς, στη νέα προσπάθειά του στα αγωνίσματα αντοχής!
Πιο συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στο Omnium, στο αγώνισμα των πόντων και στο Scratch, κατορθώνοντας να αναδειχτεί πρώτος στα δυο πρώτα αγωνίσματα και δεύτερος στο τελευταίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Omnium είναι το αγώνισμα που ο ίδιος έχει θέσει ως στόχο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και η πρωτιά στην Τσεχία αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια! Μια συνέχεια όμως που χρειάζεται την αρωγή της Πολιτείας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για να ευοδωθεί και δυστυχώς ο Βολικάκης, αφού αμφότερες δήλωσαν με τον πιο επίσημο τρόπο αδυναμία, ταξίδεψε στο εξωτερικό με έξοδα του Παναθηναϊκού και της continental ομάδας Skc Tufo Prostejov με την οποία συνεργάζεται στους αγώνες του εξωτερικού.
Φαίνεται πως στη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα η καλλιέργεια και η στήριξη του ταλέντου επαφίεται στην καλή θέληση των συλλόγων και στο φιλότιμο των διοικούντων τους. Στην ουσία, όμως, ο Βολικάκης επιδιώκει την πρόκρισή του στις μεγάλες διοργανώσεις του ’18 ως αθλητής της εθνικής ομάδας και δίχως τη συμμετοχή του στα διεθνή γκραν πρι αυτή θα είναι αδύνατη. Άπαντες στο τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ελπίζουν ότι το θέμα των επιχορηγήσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς τις ομοσπονδίες θα λυθεί σύντομα και οι προσπάθεια του Βολικάκη θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Advertisements

Το άρθρο, Ποδηλασία: Βολικάκης από «χρυσάφι»! έχει γραφτεί στο PANATHINAIKOS24.GR.
. Ποδηλασία: Βολικάκης από «χρυσάφι»! ..

LIVE STREAMING AGONES PODOSFAIROU

Στη Σπάρτα Πράγας ο Στραματσόνι

Ο Παναθηναϊκός έχει αποτελέσει παρελθόν για τον ίδιο εδώ και αρκετούς μήνες, αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον έχει διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία, όμως ο Αντρέα Στραματσόνι βρήκε την επόμενη … [Read More...]

Μέχρι και οκτώ μήνες εκτός ο Γλυκος!

Με επιτυχία χειρουργήθηκε από τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Μανώλη Παπακώστα, στην κλινική «Άγιος Λουκάς» ο Παναγιώτης Γλύκος. Το διάστημα της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση μπορεί να φτάσει … [Read More...]