Τριήμερο πένθος στον Παναθηναϊκό για τον θάνατο του Πιτυχούτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και γνωστοποίησε πως κήρυξε τριήμερο πένθος για τον χαμό του Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο (13/5) σε ηλικία 77 ετών, όντας μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του «τριφυλλιού». Μάλιστα, έκανε γνωστό πως η σημαία της ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα κυματίζει μεσίστια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:
"Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θρηνεί για την απώλεια του Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος διαχρονικά αποτέλεσε, ως αθλητής και ως παλαίμαχος, μία εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων του Συλλόγου μας.
Αυτές τις ώρες του μεγάλου πένθους τα λόγια ωχριούν αφενός, για να περιγράψουν τα συναισθήματα σύσσωμης της Παναθηναϊκής οικογένειας, αφετέρου, για να καταγράψουν επαρκώς το μεγαλείο του ανδρός.
Από χθες (σημειολογικά 13η του μήνα) ο Παναθηναϊκός έχει καταστεί κατά πολύ φτωχότερος, διότι ο εκλιπών προσωποποιούσε -όσο ελάχιστοι- την ανιδιοτέλεια, την πίστη και ασφαλώς, την απέραντη αγάπη για τον Σύλλογο.
Ο ίδιος ανήκε στη χορεία των ανθρώπων, οι οποίοι είναι προορισμένοι για να κρατούν, πάντα και παντού, ψηλά την πράσινη σημαία με το Τριφύλλι. Και να το πράττουν με την υπερηφάνεια, που αποτυπώνεται στην εμβληματική φωτογραφία της 24ης Μαΐου 1964.
Η παρακαταθήκη του Ζαχαρία Πιτυχούτη προς όλους μας είναι πολύτιμη, ιδιαιτέρως σε δύσκολες και κρίσιμες εποχές για τον Σύλλογο. Τα διδάγματα πολλά.
Ο τρόπος, με τον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του στο Τριφύλλι, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τις τωρινές, αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενιές φιλάθλων του Συλλόγου μας.
Ο Παναθηναϊκός είναι  Μεγάλος και θα παραμείνει Μεγάλος, όσο θα γεννιούνται άνθρωποι με τις αρετές του Ζαχαρία Πιτυχούτη.  Γι’ αυτό κι όταν επέρχεται το βιολογικό τέλος τους, η  λέξη που αρμόζει, εν μέσω της βαθειάς οδύνης, είναι μία: αναντικατάστατος.
H διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μετέχει στο πένθος της, με τον προσήκοντα σεβασμό.
Επίσης, κηρύσσει τριήμερο πένθος για τον Σύλλογο και γνωστοποιεί  ότι  στο πλαίσιο αυτό η σημαία του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου θα κυματίζει μεσίστια".
. Τριήμερο πένθος στον Παναθηναϊκό για τον θάνατο του Πιτυχούτη ..

LIVE STREAMING AGONES PODOSFAIROU

Στη Σπάρτα Πράγας ο Στραματσόνι

Ο Παναθηναϊκός έχει αποτελέσει παρελθόν για τον ίδιο εδώ και αρκετούς μήνες, αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον έχει διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία, όμως ο Αντρέα Στραματσόνι βρήκε την επόμενη … [Read More...]

Μέχρι και οκτώ μήνες εκτός ο Γλυκος!

Με επιτυχία χειρουργήθηκε από τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Μανώλη Παπακώστα, στην κλινική «Άγιος Λουκάς» ο Παναγιώτης Γλύκος. Το διάστημα της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση μπορεί να φτάσει … [Read More...]